Knihovna Kutná Hora

Otevíráme 2. 5. 2022 !

Vážení a milí,

tak knihovna v Husově ulici už je opravdu historií. Od původně avizovaného otevření jsme se sice trochu odchýlili (otevřeme v pondělí 2. května 2022), ale všechny knihy, časopisy, cédéčka z Husovky jsou už vážně v nové budově Na Náměti.

Proč otevíráme v květnu? Sešlo se toho víc. Covid způsobil některé změny v dodavatelsko odběratelských vztazích, aktuální celospolečenská situace zase odvedla některé pracovní síly jinam, k tomu nedostatek některých materiálů a s tím související projektové změny ….

Ale v kontextu celkové historie stěhování knihovny jde vlastně jen o drobné zpoždění. Vezměte si, že  o nové knihovně jsme začali vážně uvažovat  a jednat se zřizovatelem v roce 1997 :-).

Vše je také přizpůsobeno bezpečností pohybu v budově i mimo ní. Pro provoz, byť zkušební, musí být vše vyzkoušené, zrevidované, zabezpečené, knihovní provoz se také neobejde bez kvalitního připojení k internetu. Okolí knihovny musí být stabilní, dořešené, bezpečné. Tak proto ten posun.

Ale nebojte, ten čas my knihovníci maximálně využijeme.

Za sebe jsem ráda, že máme prostor vyzkoušet vše  „nanečisto“, abychom Vás i sebe v ostrém provozu nebrzdili technickými nedostatky. Knihovnu tedy otevřeme v plném lesku, půjčovat, poslouchat  nebo jen  tak posedět a číst si budete moci nejen v patrech knihovny, ale i v knihovní kavárně, která už  bude také k dispozici.

Jistě ještě najdeme dílčí nedostatky, ale snaha zpřístupnit objekt Na Náměti k tomu základnímu účelu, tedy spuštění provozu kutnohorské knihovny, je zásadní.

Tak tedy ještě jednou – pondělí 2. 5.2022 ve 12.00 – spuštění zkušebního provozu.

Moc se těšíme.

Za tým Knihovny Kutná Hora

Mgr. Gabriela Jarkulišová – ředitelka