Knihovna Kutná Hora

Indodiesel na cestě

11. 1. / 18:00

Indodiesel na cestě s Markem Slobodníkem

Videa, slide show a rozhovor s banskobystřickým cestovatelem Marekem Slobodníkem o velké cestě domů z daleké Indie na čtyřech dieselových motocyklech Royal Enfield.

Začalo to v roce 2018, když jsme v Indii poprvé v životě na vlastní oči spatřili Royal Enfield Diesel. Byla to nádherná mašina a od té doby nám vrtala v hlavě, dá se na takové dieselové motorce cestovat? Uplynulo pět let a rozhodli jsme se to vyzkoušet. Cesta ale vůbec nebyla tak jednoduchá, jak jsme si představovali.

Přijďte si vyslechnout vyprávění o tom, jak jsme se prodírali napříč celou Indií k Pákistánské hranici, přes kterou nás nechtěli pustit dál. Jak jsme stopovali kamiony v Pákistánu a poznávali pohodový Írán. Dozvíte se, proč jsme pokračovali dál přes Arabský poloostrov a proč jsme si museli koupit Ford Mustang. Nakonec se převezeme přes divoký Irák, ale to nejnebezpečnější zažijeme v Turecku, když o jednu motorku přijdeme při nehodě.

Čtyři cestovatelé, 6 měsíců na cestách, 20 tisíc kilometrů a nekonečně mnoho problémů během celé cesty „INDODIESEL NA CESTĚ“.

 

Vstupné 300,- / předprodej vstupenek na ZDE